Inuti kringlan gömmer sig äpplemos
som gör kringlan saftig och hållbar.
7 1/2 dl vetemjöl
200g smör
1/2 tsk salt
1/2 dl canderel-strö
50 g jäst
1 dl kall mjölk
2 ägg
FYLLNING:
1 1/2 dl osötat äpplemos
PENSLING OCH GARNERING:
Uppvispat ägg och hackad mandel.
UGN: 200 grader.
Så här gör DU:
HÄLL det mesta av mjölet i en
degbunke och finfördela smöret
i det.
TILLSÄTT salt,canderel-strö,
jästen utrörd i mjölken och äggen.
Arbeta allt till en smidig deg.
Låt degen jäsa under duk ca 30 min.
TA upp degen på mjölat bakbord
och dela den i två bitar.
Kavla ut varje del till en avlång kaka
15x 60 cm.
Bred på äpplemoset och rulla ihop kakan
som en rulltårta med skarven nedåt.
Forma varje rulle till en stor kringla,
lägg dem på bakpappersklädd plåt
och låt dem jäsa under duk ca 30 min.
PENSLA med uppvispat ägg och
strö på mandeln.
Grädda kringlorna i mitten av ugnen
ca 20 minuter.
KRINGLORNA går bra att frysa.
HOPPAS ATT DET SMAKAR.
GOD-JUL!
lördag 15 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar