torsdag 27 juni 2013

STRÖSSELKAKA 30 bitar.

Här ska DU använda en liten långpanna 30x20 cm.

2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl flytande smör/margarin
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
GARNERING:
4 dl florsocker
3 msk kallt kaffe
eller pressad apelsinsaft
1 msk flytande smör
eller smält smör.
strössel

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa formen.
Vispa ägg och socker pösigt
i en bunke.
Rör ner mjölk och sedan smör.
BLANDA mjöl,kakao,vaniljsocker
och bakpulver i en annan bunke och
rör sedan ner det i  äggsmeten.
BLANDA till en slät smet.
Häll smeten i formen och sätt in den
i mitten av ugnen.Grädda i ca 20 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen,låt den svalna lite
och vänd sedan ut den på bakgaller.
RÖR ihop florsocker,kaffe eller saft
och margarin.
Bred blandningen över den kalla kakan
och häll på strössel.
Skär kakan i ca 30 bitar när glasyren stelnat något.

HOPPAS ATT DET SMAKAR TILL KAFFET!


Inga kommentarer: