tisdag 20 augusti 2013

PLOMMONFROMAGE 4 PORT.

Hej igen !
Det här är en läcker dessert  som går fint att laga
dagen innan den ska ätas.

500 g plommon
4 msk vatten
1 1/2 dl socker (gärna rörsocker)
1 msk vaniljsocker
5 gelantinblad blötlagda i kallt vatten
3 dl vispgrädde
GARNERING:
plommon
vispad grädde

Så här gör DU:
Ta ur kärnorna ur den sköljda frukten.
Kör den i en mixer eller genom en sikt.
Blanda moset med socker och vatten
i en kastrull .
Låt det koka upp .
Krama ur gelantinet  och låt det smälta
i det heta moset.
Låt det kallna.
Vispa grädden och vänd ner den i det
kalla moset.
Häll smeten i en form  sköljd med kallt vatten.
Ställ fromagen i kylen att stelna minst ett par timmar .

ALL LYCKA TILL !

Inga kommentarer: