Hej igen !
Det här är en läcker dessert som går fint att laga
dagen innan den ska ätas.
500 g plommon
4 msk vatten
1 1/2 dl socker (gärna rörsocker)
1 msk vaniljsocker
5 gelantinblad blötlagda i kallt vatten
3 dl vispgrädde
GARNERING:
plommon
vispad grädde
Så här gör DU:
Ta ur kärnorna ur den sköljda frukten.
Kör den i en mixer eller genom en sikt.
Blanda moset med socker och vatten
i en kastrull .
Låt det koka upp .
Krama ur gelantinet och låt det smälta
i det heta moset.
Låt det kallna.
Vispa grädden och vänd ner den i det
kalla moset.
Häll smeten i en form sköljd med kallt vatten.
Ställ fromagen i kylen att stelna minst ett par timmar .
ALL LYCKA TILL !
tisdag 20 augusti 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar