söndag 20 oktober 2013

ÄPPLEKAKA MED KANEL OCH INGEFÄRAGRÄDDE .

Iskall grädde smaksatt med Kanel och Ingefära
ska det vara till den här ljumma kakan.

Det blir 2 kakor av den här satsen så varför inte frysa in den ena !

10 äpplen
3 dl kaffegrädde
ca 1 msk citronsaft
2 msk strösocker
1 msk vetemjöl
3 msk ströbröd
3 msk smält smör /margarin
5 ägg

Så här gör DU:
SKÖLJ och riv äpplena grovt på rivjärn .
De behöver alltså inte skalas.
Blanda det rivna med övriga ingredienser
utom äggen .
Vispa upp och blanda i dem sist .
HÄLL smeten i 2 smorda och bröade formar ,
t ex bakformar av aluminium .
GRÄDDA i 200 grader ca 30 minuter .
ÄT kakan medan den är ljummen ,med lättvispad
grädde , smaksatt med socker , kanel och ingefära .
DU får smaka DIG fram !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: