måndag 9 december 2013

ENDIVE - OCH APELSINSALLAD 4 PORT.

Smaka gärna denna goda sallad till Julbordet .

3 apelsiner
1 ENDIVE
1 kruka rucolasallad
1 huvud Lollo Rossosallad
1 liten rödlök
2 torkade strimlade aprikoser
2 msk valnötskärnor
2 msk olivolja

SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort apelsinskalet med en kniv
så att det vita försvinner .
SKIVA apelsinerna och Arrangera i en
cirkel på ett fat .
STICK in ENDIVE - och  salladsbladen
i mitten .
SKALA och skiva löken tunt .
Fördela lök , aprikoser och krossade nötkärnor
över apelsinskivorna .
RINGLA olivolja över.

ENDIVE och LOLLO ROSSO är goda vintersallater .

ENDIVEN är en salladssort med stor beska och med
en blekgul färg.
LOLLO ROSSO har en vinröd färg och är mild
och god i smaken .
Därför kompletterar de varandra både i utseende och färg.

ALL LYCKA TILL
OCH
GOD HELG !

Inga kommentarer: