mmm... det här är godis !
En kvadratisk form 28 x 20 cm
PAJDEG:
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk ISKALLT vatten.
BLANDA snabbt samman degen i en
matberedare eller för hand.
KAVLA ut degen anpassad till formarna
eller TUMMA ut i små formar.
Nagga och sätt in pajerna i kyl 20-30 min.
Pajskalen går utmärkt att göra dagen innan,
för att sedan fyllas och gräddas vid
serveringstillfället.
FYLLNING:
175 g färskrökt Lax i skivor
eller tärningar.
1 knippe hackad dill.
200 g riven ost.
ÄGGSTANNING:
2 dl creme' fraiche
1 dl mjölk
salt och vitpeppar
GARNERING:
ca 200 g skalade räkor
dill.
Så här gör DU:
TA ut formen ur kylen och fördela
ingredienserna till fyllningen i pajskalet .
VISPA samman äggstanningen och
häll den över fyllningen i formen.
GRÄDDA i 200 grader i 35-40 minuter
eller tills äggstanningen fått fin färg
och stannat.
LÄGG på skalade räkor, garnera med dill.
TID :ca 1 tim.+ 20 minuter degberedning.
GOTT NYTT ÅR !
måndag 30 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar