måndag 30 december 2013

LAXPAJ 4-6 PORTIONER.

mmm... det här är godis !

En kvadratisk form  28 x 20 cm

PAJDEG:
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk ISKALLT vatten.
BLANDA snabbt samman degen i en
matberedare eller för hand.
KAVLA ut degen anpassad till formarna
eller TUMMA ut i små formar.
Nagga och sätt in pajerna i kyl 20-30 min.
Pajskalen går utmärkt att göra dagen innan,
för att sedan fyllas och gräddas  vid
serveringstillfället.

FYLLNING:
175 g färskrökt  Lax i skivor
eller tärningar.
1 knippe hackad dill.
200 g riven ost.

ÄGGSTANNING:
2 dl creme' fraiche
1 dl mjölk
salt och vitpeppar

GARNERING:
ca 200 g skalade räkor
dill.

Så här gör DU:
TA ut formen ur kylen  och fördela
ingredienserna  till fyllningen  i pajskalet .
VISPA samman äggstanningen och
häll den över fyllningen i formen.
GRÄDDA i 200 grader i 35-40 minuter
eller tills äggstanningen fått fin färg
och stannat.
LÄGG på skalade räkor, garnera med dill.
TID :ca 1 tim.+ 20 minuter degberedning.

GOTT NYTT ÅR !

Inga kommentarer: