Hej !
Det här är en underbart god smörgåstårta
med mild fin ansjovissmak.
Tårtan passar utmärkt som ,
Förrätt till en god middag , eller
varför inte till Vickning...
3 skivor runt smörgåstårta bröd eller
9 landgångs bröd
FYLLNING 1 :
3 stycken hårdkokta ägg
1 burk ansjovisfile'er 125 g
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
3 msk finklippt dill
FYLLNING 2 :
finhackad purjolök
100 g mjukost
100 g Philadelphiaost
GARNERING :
1 1/2 creme' fraiche
2 finhackade rödlökar
1 knippe gräslök
8 tsk Svart Kaviar
2 hårdkokta ägg
8 ansjovisrullar
stora kapris
1 skiva citron
Så Här Gör DU:
SKÄR av kanterna på brödet.
Mosa ihop alla ingredienserna till fyllning 1, i
en skål med mixerstav eller med gaffel.
Rör samman fyllning 2 .
LÄGG ett av bröden eller 3 skivor kantskuret
landgångsbröd bredvid varandra på ett fat och
bred ut fyllning 1 .
Lägg på nästa lager bröd och bred ut fyllning 2 .
LÄGG på det sista lagret bröd och bred creme' fraiche
över hela tårtan, även på kanterna.
Klappa in rödlöks - och gräslöksblandningen
ovanpå och runt kanterna .
LÄGG Kaviar i en INRE CIRKEL ovanpå tårtan .
Skiva äggen och placera ut EN ÄGGSKIVA i
mitten av tårtan och de resterande åtta runt om ,
utanför Kaviar -cirkeln .
SNURRA en Ansjovis och lägg i mitten på varje
äggskiva, stoppa i en stor eller några små Kapris
i själva Ansjovis-snurran .
DELA citronskivan i 8 snibbar och placera varje
snibb i en Kaviarklick.
STICK in några snygga dillvippor runt om tårtan.
Hoppas att det smakar
och
GOTT NYTT ÅR !
måndag 30 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar