lördag 4 januari 2014

FESTLIG FLÄSKFILEPAJ 4 PORT.

Krämig paj, som kan ätas både varm och kall.

Vi börjar med DEGEN:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten .
FYLLNING:
1 FLÄSKFILE ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 orange paprika
ÄGGSTANNING:
4 ägg
250 g KESSELLA
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl AJVAR RELISH
1 1/2 dl lagrad riven ost
UGN :225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU:
PAJDEG:
Blanda mjöl och smör , gärna i matberedaren.
Tillsätt vatten och kör ihop till en deg-boll.
Svep in i plast och låt vila kallt i 30 min.
TRYCK eller kavla ut degen och lägg den i
en smord form, ca 24 cm i diameter.
Nagga skalet med en gaffel .
Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
FYLLNING:
PUTSA köttet , salta och peppra  runtom.
Bryn köttet runtom i smör i stekpanna.
Placera köttet i en eldfast form och stek
vidare i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut , och skär köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor.
Kärna ur, skölj och skiva paprikan .
ÄGGSTANNING:
Vispa ihop ingredienserna .
Häll hälften av äggstanningen i formen.
Placera köttet och paprika i äggstanningen,
häll över resterande äggstanning.
GRÄDDA mitt i ugnen tills pajen fått gyllene
färg ca 35 minuter.
Känn med en sticka att pajen har stelnat helt .
GARNERING:
Färsk Timjan .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: