fredag 14 februari 2014

NYPONBULLAR 16 ST .

 Goda må NI tro..

25 g jäst
2 1/2 dl ljummen NYPONSOPPA
37 GRADER
1 dl malda hasselnötskärnor
6 dl vetemjöl + lite till ut- baket
GARNERING:
16 nötkärnor
 PENSLING:
1 msk varmt vatten
+ 1 tsk honung

Så här gör DU:
LÖS  upp jästen i den 37 gradigt
varma NYPONSOPPAN .
Blanda i de malda nötterna och
så mycket mjöl att den blir en
fast deg.
DEGEN behöver INTE JÄSA utan
kan bakas ut genast .
Forma den till en lång rulle och skär
den i ca 16 bitar  och rulla till runda
bullar .
LÄGG bullarna i pappersformar och
stick ner en nöt i varje bulle .
JÄS till dubbel storlek  drygt 1 timma.
Pensla  bullarna med varmt honungs-
vatten  och GRÄDDA ca 10 minuter
i 200 grader.
NYPON - NÖTBULLARNA är godast
att äta ljumma , gärna med smör och en
god bit ost .

TE eller KAFFE smakar gott till !

Inga kommentarer: