torsdag 17 april 2014

PÅSK - BUFFE' MATJESTÅRTA 8 PERSONER .

Åh , den här är riktigt smaskig !

BOTTEN :
75 g smör / margarin
225 g kavring utan kanter

FYLLNING:
2  GELANTIN-blad
2 burkar matjessill
a' 200 g
1 rödlök
3 msk finhackad gräslök
3 msk finhackad dill
3 dl CREME Fraiche
150 g krämig färskost

GARNERING:
1 burk ansjovis a' 100 g
1/2 rödlök finhackad
2 msk klippt gräslök
citron

Så här gör DU:
SMÄLT smöret/margarinet.
Mixa brödet till smulor och häll i smöret .
Spänn fast ett bakpapper över bottnen  i
en form med löstagbar kant , ca 24 cm i diam.
Tryck ut brödmassan i formen .
Låt stå kallt ca 30 min .
LÅT GELANTIN - bladen  ligga i rikligt med kallt
vatten  5-10 minuter .
Låt sillen rinna av och skär den i små sneda
bitar .
Skala och finhacka löken .
Blanda sill och lök med gräslök och dill .
BLANDA CREME fraiche och färskost .
Låt GELANTINET smälta på låg värme tillsammans
med en liten klick av blandningen .
Vänd ner Sill-röran i resten av CREME fraiche -
blandningen.
BRED ut fyllningen på brödbottnen och släta
till ytan .
LÅT STÅ KALLT I MINST 6 TIMMAR ,
gärna över natten .
GARNERA tårtan inför serveringen .

GLAD PÅSK !

Inga kommentarer: