fredag 8 augusti 2014

ÖRTKRYDDAD LINSSALLAD MED KNAPRIG PARMASKINKA 4 PORT.

Någon annan än jag , som gillar bönor och linser ?

Vi provar denna !

2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
4 skivade salladslökar
2 burkar gröna linser( a' ca 400 g)
sköljda och avrunna, eller
2 , 5 dl gröna linser
kokta enligt anvisning på paketet
2 msk balsamvinäger
3 msk hackade örter
t ex persilja , oregano eller basilika
125 g halverade körsbärstomater
85 g skivad parmaskinka

SÅ HÄR GÖR DU:
VÄRM oljan i en teflonpanna och fräs vitlök
och salladslök försiktigt i 2-3 minuter .
RÖR ner linser , vinäger , örter och tomater
och ställ åt sidan.
HETTA upp en stekpanna och stek parmaskinkan
knaprig i 1 - 2 minuter .
Lägg upp linssalladen på ett stort serveringsfat,
lägg skinkskivorna överst och servera .

VARSÅGODA !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: