Glittrande vackra små kanelstjärnor
ligger fint uppdukade på kakfatet .
Degen kan göras en dag i förväg
och mår bra av att ligga kallt
tills den ska kavlas ut .
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
PENSLING:
äggvita
2 tsk malen kanel
3 msk strösocker
UGN 200 grader
Så här gör DU:
MÄT upp mjöl socker och smör
i en matberedare.
Mixa kort och hastigt tills smöret
fördelats.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt
samman till en deg.
Låt degen vila kallt i 30 minuter.
KAVLA degen tunt , ca 1/2 mm,
på lätt mjölat bakbord .
Ta ut stjärnor med mått (pepparkaksmått).
Lägg kakorna på plåt med bakpapper .
PENSLING :
PENSLA kakorna med äggvita och strö
över kanel och socker.
Grädda i mitten av ugnen 5 - 8 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten .
FÖRVARA i en tättslutande burk
gärna i frysen.
LYCKA TILL !
söndag 7 december 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar