söndag 7 december 2014

KANELTÄCKT SAFFRANSKAKA ca 25 bitar.

Hej igen !

Den här är smaskens  !

Ett smuligt kaneltäcke blir pricken över i
på denna fina och saftiga Saffranskaka .

100 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 g saffran  = 2 paket
3 dl filmjölk
SMULTÄCKE :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 msk kanel
GARNERING:
Strimlat apelsinskal
UGN:175 GRADER

Så här gör DU:
RÖR smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
BLANDA  mjöl och bakpulver , vänd ner
i smeten .
Rör ner saffran i filmjölken och tillsätt .
HÄLL smeten i en smord och mjölad /
bröad långpanna, ca 20x30 cm .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
ca 30 minuter.
SMULTÄCKE:
RÖR samman smör och socker .
Tillsätt mjöl och kanel .
Blanda till en smulig massa.
Strö detta över kakan och grädda
ytterligare i 15 minuter.
DELA kakan i rutor och garnera med
apelsinskal .

HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: