onsdag 22 januari 2014

SKINKA I SMETEN ...

Lite tips :

KÖTTFÄRSSMETEN  får en pikant smak
om Du tillsätter lite RÖKT skinka
i små tärningar .



KNAPRIG KÅL.
SALLADSKÅLEN  håller sig knaprig i
veckor om Du skär av en skiva vid roten ,
ställer kålen i kallt vatten och trär en plast-
påse över.




SÅS PÅ IS.
Om SÅSEN  skär sig så lägg i ett par isbitar
och vispa tills konsistensen  blir normal igen.
Fiska sedan upp det som eventuellt är
kvar av isbitarna .


GOTT TILL FRUKOST
Rosta HAVREGRYNEN i en torr stekpanna
som omväxling till havregrynsgröten.
Servera tillsammans med äppelmos och mjölk.


FAST POTATIS
POTATISEN  kokar ofta sönder vissa årstider ,
men om Du  tillsätter 2 msk Potatismjöl per kg
potatis i kokvattnet förblir de hela .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: