lördag 25 januari 2014

LÄTTARE MOROTSKAKA .

HEJ !
Denna morotskaka innehåller mindre mängd fett
än vanliga morotskakor , kanske ett alternativ till
julbordets efterrättsavdelning.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 dl rivna morötter
GLASYR:
50 Philadelphia mjukost lätt (15 % fett)
30 g margarin
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 175 grader .
Riv moroten .
Vispa ägg och socker pösigt .
Tillsätt de torra ingredienserna
och rör smeten slät .
Blanda sist i morötterna .
Häll smeten i en lämplig form.
GRÄDDA  i ca 25-30 minuter, täck eventuellt
formen med folie mot slutet av gräddningstiden
om kakan verkar bli för mörk .
KONTROLLERA  med en sticka att kakan är klar .
Låt kakan kallna .
RÖR ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: