måndag 26 januari 2015

VEGETARISK RISOTTO 4 PORT.

Hej !

Ibland känner jag, att efter alla helger som varit
att jag inte har någon lust att laga mat , med
kött , fisk , korv .
Så nu får det bli  vegetariskt, vad sägs om det ?

Vi provar .
100 g gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g champinjoner
200 g squash
100 g röd paprika
4 tsk olja
80 g långkorniga risgryn
2 1/2 dl grönsaksbuljong av tärning
100 g tomater ,  gärna tetrapack
salt och peppar
hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och hacka lök och vitlök.
Skölj  och skiva champinjoner och squash.
Skölj , kärna ur och strimla paprikan .
Hetta upp olja i en låg vid kastrull.
Lägg i grönsakerna ( utom tomaterna)
och låt dem fräsa på svag värme under
omrörning ca 5 minuter .
BLANDA ner risgrynen .
Späd med buljongen och låt alltsammans
koka på svag värme under lock 20 - 25 min.
Skär tomaterna i bitar och låt dem koka med ca 5 min.
Smaksätt med salt och peppar .
Strö över persilja .

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: