torsdag 19 mars 2015

FESTLIG KÖTTFÄRSPAJ 4 PERSONER.

Hej igen !
Perfekt som huvudrätt eller bufferätt !
Väldans god !

1 dl vetemjöl + 1 1/2 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten
1 dl riven parmesanost
FYLLNING:
200 g champinjoner
4 schalottenlökar
300 g fläsk- eller blandfärs
1 msk smör
1 tsk salt
2 km svartpeppar
2 krm timjan
2 tsk kinesisk soja
1 msk osötad senap
1 pressad vitlöksklyfta
100 g tärnad rökt skinka
1 ägg
2 dl CRE'ME FRAICHE
2 dl riven ost
2 paprikor
UGN: 200 GRADER

Så här gör Du:
PAJSKAL:
Arbeta samman ingredienserna till en
smidig deg, gärna i matberedare .
Kavla eller tryck ut degen i en pajform
23 cm i diameter.
Låt stå kallt i 30 minuter .
FYLLNING:
Ansa och hacka svampen .
Skala och hacka löken .
Stek svamp , lök och färs i smör i en stekpanna.
Tillsätt kryddor, soja och senap , pressa i vitlök
och blanda ner skinka .
FÖRGRÄDDA pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter .
RÖR ner ägg och CRE'ME fraiche i färsröran .
STRÖ OST I PAJSKALET och lägg fäsröran ovanpå .
Ansa och hacka paprikorna .
Strö dem över fyllningen.
GRÄDDA mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 25 minuter .

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: