torsdag 14 maj 2015

SALAMIFYLLDA BRÖD 2 STYCKEN .

Hej igen !

Underbart vackra bröd fyllda med
Salami och Mozzarella .
mmm....

2 dl fingervarm mjölk
50 g jäst
75 g smör /margarin
2 tsk salt
2 msk honung
13 dl vetemjöl
FYLLNING:
100 g salami
2 skivade mozzarellabollar
1/2 dl finhackade valfria örter
t ex: persilja, basilika , timjan
1/2 dl urkärnade oliver
FLINGSALT

Så här gör DU:
SMULA jästen, häll över mjölken och rör
tills jästen löst upp sig .
SMÄLT smöret och häll i degspadet .
Tillsätt salt, honung och nästan allt mjöl .
ARBETA degen smidig och låt jäsa övertäckt
och dragfritt i 45 minuter .
TAG upp på lätt mjölat bakbord.
Dela i 2 lika stora delar .
Kavla ut varje deg till 1/2 cm tjock platta .
Lägg ut salami på degplattan.
SKIVA mozzarellabollarna och oliverna och
fördela ovanpå, strö över finhackade örter.
RULLA samman som en rulltårta från långsidan
och forma till 2 bröd .
FLYTTA över bröden till plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta på dragfri plats ca 20 minuter.
VÄRM UGNEN TILL 250 GRADER.
SNITTA bröden , strö över lite FLINGSALT.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter,
sänk värmen till 200 grader och grädda vidare
i ca 25 minuter .
TA ut och låt svalna .
GARNERA med örter och servera .

Ett glas öl till är inte fel !
HOPPAS ATT DET SMAKAR !

Inga kommentarer: