torsdag 14 maj 2015

RÅGRUTOR I LÅNGPANNA CA 20 BITAR.

Hej igen!

Det här är ett gott , snabb - bakat  bröd ,
hur det än är så brukar vi ju ha något bröd hemma.
Vi provar !

50 g jäst
5 dl fingervarm mjölk
2 msk honung
1/2 - 1 msk salt
1 dl linfrö
1/2 dl strimlade aprikoser
4 1/2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
TOPPING :
FLINGSALT
mjöl
rågkross

Så här gör DU:

SMULA jästen och lös upp i lite av den ljumma mjölken.
TILLSÄTT resten av mjölken , honung , salt ,linfrö ,
aprikoser , rågsikt och nästan allt vetemjöl .
ARBETA degen smidig  tills den släpper degbunken .
Tillsätt eventuellt  lite mer mjöl.
Låt jäsa övertäckt  på varm och dragfri plats ca 40 minuter .
TRYCK ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30 x40 cm.
Skär rutor med degskrapa  .
 Tryck ända ner i bottnen.
JÄS ytterligare  30 minuter på varm dragfri plats.
VÄRM UGNEN TILL 225 GRADER.
STRÖ FLINGSALT, mjöl och lite rågkross över.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
TA ut och låt svalna på galler .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

Inga kommentarer: