fredag 5 juni 2015

DUBBELMARINERAD FLÄSKFILE, 6 PERSONER.

Hejsan !

1 FLÄSKFILE
1 msk ITALIENSK SALLADSKRYDDA

MARINAD:
0,5 dl olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk torkad timjan
1 msk torkad basilika
1 tsk pressad citron
1 msk kapris
1 krm salt
1 krm pepparmix

Så här gör DU:

SÄTT ugnen på 200 GRADER.
Finputsa fläskfilen och rulla den i
italiensk salladskrydda.
STICK in  en köttermometer i
köttets tjockaste del .
Lägg i en ugnsfast  form i ugnen ca 40 minuter,
till en innertemperatur  på 65 grader .
GÖR marinaden under tiden som köttet svalnar.
Blanda alla ingredienserna till marinaden .
När köttet svalnat skär upp i skivor ca 1 centimeter tjocka.
LÄGG i en skål och häll över marinaden.

LÅT STÅ ÖVER NATTEN I KYL.

När det är dags att äta, toppa fläskfilen med
lite nyklippt krasse .

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: