Hej igen !
När jag ändå är igång med "gammaldags" mat
vill jag även bjuda på denna FESTRÄTT - BJUDRÄTT.
Det här behöver DU:
1 dl havregryn
2 dl mjölk
500 g nötfärs
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
FYLLNING:
1 äpple
kärnfria plommon
SÅS :
4 dl sky eller buljong
2 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
salt , peppar
1/2 dl grädde
Så här gör DU:
BLANDA havregryn och mjölk .
Låt det stå och svälla ca 10 min.
BLANDA ner färs, ägg, salt och peppar .
Arbeta färsen smidig.
BRED ut färsen på en vattensköljd skärbräda
och skär färsen i rutor .
Lägg en tunn äppelklyfta och ett katrinplommon
på varje ruta .
Rulla ihop dem till avlånga rulader .
BRYN lite margarin/smör i en stekpanna och
bryn järparna - ruladerna gyllenbruna runtom.
Flytta över järparna i en kastrull och vispa ur
stekpannan med vatten eller buljong.
Häll det över järparna och låt dem sjuda på
svag värme ca 10 minuter.
TA UPP järparna och blanda vetemjöl och 1/2 dl
vatten och rör ner det i skyn.
Tillsätt grädde och låt såsen koka på svag värme
ca 5 minuter .
Smaka av med salt å peppar .
KOKT potatis och vitkålslingon smakar gott till .
SMAKLIG MÅLTID!
torsdag 11 juni 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar