söndag 19 juli 2015

ÄPPELSORBET MED KANELSMAK 6 PORTIONER .

HEJSAN !

SÅ VAR DET DÅ DAGS FÖR LITE  EFTERRÄTT  !

2 DL VATTEN
3 DL SOCKER
1  KANELSTÅNG
1 1/2  DL  KONCENTRERAD  ÅPPELJUICE
2  ÄGGVITOR

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA VATTEN, SOCKER OCH  KANELSTÅNGEN
TILL EN SIMMIG LAG .
HÄLL DEN I EN SKÅL.
KYL LAGEN.
RÖR NER ÄPPELJUICEN.
TA UPP KANELSTÅNGEN.
STÄLL BLANDNINGEN I FRYSEN OCH LÅT DEN
FRYSA TILLS DEN ÄR HALVFAST, CA 2 TIMMAR.
VISPA SORBETEN NÅGRA GÅNGER UNDER
FRYSNINGENSÅ ATT KONSISTENSEN BLIR JÄMN
OCH SMIDIG .
VISPA EVENTUELLT  MED  ELVISP.
FRYS PÅ NYTT CA 3 TIMMAR.
VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM OCH
BLANDA NER I SORBETEN .
LÅT DEN STÅ I FRYSEN CA 2 TIMMAR.

SERVERA MED FRUKT ELLER BÄR.
DET TAR LITE TID ATT GÖRA,  MEN DET ÄR DET VÄRT

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: