söndag 19 juli 2015

MANDELPÄRON 4 PORTIONER.

HEJSAN !

DET HÄR ÄR HIMLA GOTT OCH DET GÅR FORT ATT GÖRA.

5 ST PÄRON
200 G  MANDELMASSA
2 ÄGG
RIVET SKAL AV EN CITRON

LAG:
3 DL SOCKER
3 DL VATTEN
2 DL TORRT VIN
2 CITRONSKIVOR

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA LAGEN I EN KASTRULL.
(VILL MAN INTE ANVÄNDA VIN TAR MAN 5 DL VATTEN)
SKALA PÄRONEN , DELA DEM I HALVOR.
KOKA DEM MJUKA I LAGEN
UTAN ATT DE BLIR MOSIGA.
LÅT DEM RINNA AV OCH LÄGG ÖVER I EN UGNSSÄKER FORM .

GROVRIV MANDELMASSAN .
BLANDA MED ÄGG OCH CITRON TILL EN FLUFFIG SMET.
BRE DEN ÖVER PÄRONEN .
SÅ KAN DESSERTEN VÄNTA I KYLEN OM MAN VILL FÖRBEREDA.
GRÄDDA MITT I UGNEN I 200 GRADER , 30 MINUTER ELLER
TILLS MANDELMASSAN FÅTT FIN FÄRG.

SERVERA LJUMMEN MED LÄTT VISPAD GRÄDDE
(ELLER MJÖLKFRI TOFUGLASS)

LYCKA TILL !
HOPPAS ATT DET SMAKAR.

Inga kommentarer: