HEJSAN !
Gör en stor sats , den här salladen blir nämligen bara godare
ju längre den får stå till sig (upp till en vecka i alla fall) och
passar till det mesta.
1 stort vitkålshuvud (ca 2 kg)
2 gula lökar
2 paprikor
2-3 morötter
LAG:
1 dl vinäger eller pressad citron
1 dl vatten
1 1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Så här gör DU:
Strimla vitkålen med hjälp av en osthyvel , rivjärn
eller matberedare.
Koka ingredienserna till lagen några minuter.
Lägg vitkålen i en skål , slå över den heta lagen och
ställ att svalna övertäckt med en tallrik.
Strimla lök tunt , skiva paprika och grov-riv morötterna.
Blanda med den avsvalnade vitkålen och krydda med
grovmalen svartpeppar .
Lägg en tallrik över och låt stå kallt under press några timmar .
Löken , paprikorna och morötterna är goda och vackra,
men salladen smakar bra även utan dem .
LYCKA TILL !
lördag 29 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar