söndag 11 oktober 2015
GRATINERAD GURKA 4 PERSONER.
HEJSAN!
Detta är kanske lite ovanligt, men GRATINERAD GURKA, passar bra att
servera som förrätt med SPRÖDVÄRMT BRÖD, gott är det också.
HÄR ÄR RECEPTET:
2 GURKOR, ej för tjocka, ca 750 g,
1 1/2 kryddmått NYMALD SVARTPEPPAR,
2 dl CREME' FRAICHE,
1 - 2 dl LAGRAD OST, t ex SVECIA.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skär GURKAN i ca 5 cm breda bitar.
KOKA GURKBITARNA i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämt mjuka 6-8 min.
Låt dem rinna av väl.
LÄGG GURKAN i en smord ugnssäker form och strö över PEPPARN.
Fördela CREME FRAICHE över och strö på OSTEN.
GRATINERA på galler mitt i ugnen tills rätten fått fin färg, ca 15 minuter.
SERVERA, som ensamrätt med BRÖD eller som tillbehör till KÖTT.
HOPPAS ATT DET SMAKAR ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar