söndag 11 oktober 2015

GRATINERAD GURKA 4 PERSONER.

HEJSAN! Detta är kanske lite ovanligt, men GRATINERAD GURKA, passar bra att servera som förrätt med SPRÖDVÄRMT BRÖD, gott är det också. HÄR ÄR RECEPTET: 2 GURKOR, ej för tjocka, ca 750 g, 1 1/2 kryddmått NYMALD SVARTPEPPAR, 2 dl CREME' FRAICHE, 1 - 2 dl LAGRAD OST, t ex SVECIA. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT ugnen på 225 grader. Skär GURKAN i ca 5 cm breda bitar. KOKA GURKBITARNA i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämt mjuka 6-8 min. Låt dem rinna av väl. LÄGG GURKAN i en smord ugnssäker form och strö över PEPPARN. Fördela CREME FRAICHE över och strö på OSTEN. GRATINERA på galler mitt i ugnen tills rätten fått fin färg, ca 15 minuter. SERVERA, som ensamrätt med BRÖD eller som tillbehör till KÖTT. HOPPAS ATT DET SMAKAR ! LYCKA TILL !

Inga kommentarer: