lördag 10 oktober 2015
HAVTORNSBRÖD MED RÅG - & GRAHAMSMJÖL 1 BRÖD.
HEJSAN!
SMAKA på detta, gärna med lite HAVTORNSSYLT på ...mmm, så gott!
50 g jäst, 5 dl vatten fingervarmt, 5 dl rågsikt, 5 dl vetemjöl,
3 dl grahamsmjöl, 2 tsk salt, 1 msk honung, 1 dl havtorn, frysta, 3 msk yoghurt.
GARNERING: RÅGFLINGOR, GRAHAMSMJÖL.
SÅ HÄR GÖR DU:
SMULA ner JÄSTEN i en bunke.
Lös upp den med VATTNET.
TILLSÄTT de övriga ingredienserna och arbeta degen smidig.
TÄCK bunken med plastfolie och låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
SÄTT UGNEN på 180 GRADER.
SMÖRA OCH BRÖA en bakform ca 2 Liter, med RÅGFLINGOR.
Häll i smeten och toppa med lite GRAHAMSMJÖL OCH RÅGFLINGOR.
LÅT brödet jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 180 grader i ca 60 minuter.
Låt det svalna på galler.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar