lördag 10 oktober 2015

HAVTORNSBRÖD MED RÅG - & GRAHAMSMJÖL 1 BRÖD.

HEJSAN! SMAKA på detta, gärna med lite HAVTORNSSYLT på ...mmm, så gott! 50 g jäst, 5 dl vatten fingervarmt, 5 dl rågsikt, 5 dl vetemjöl, 3 dl grahamsmjöl, 2 tsk salt, 1 msk honung, 1 dl havtorn, frysta, 3 msk yoghurt. GARNERING: RÅGFLINGOR, GRAHAMSMJÖL. SÅ HÄR GÖR DU: SMULA ner JÄSTEN i en bunke. Lös upp den med VATTNET. TILLSÄTT de övriga ingredienserna och arbeta degen smidig. TÄCK bunken med plastfolie och låt den jäsa under bakduk i 45 minuter. SÄTT UGNEN på 180 GRADER. SMÖRA OCH BRÖA en bakform ca 2 Liter, med RÅGFLINGOR. Häll i smeten och toppa med lite GRAHAMSMJÖL OCH RÅGFLINGOR. LÅT brödet jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 180 grader i ca 60 minuter. Låt det svalna på galler. LYCKA TILL!

Inga kommentarer: