måndag 12 oktober 2015
RÖDBETSPAJ MED OST OCH PISTASCHNÖTTER. 4 PERS.
HEJSAN!
Jag såg i en av mat- affärerna att det finns FÖRKOKTA RÖDBETOR i plastförpackning.
HÄR ÄR RECEPTET:
3 dl VETEMJÖL,
125 g SMÖR/MARGARIN,
2 msk ISKALLT VATTEN.
FYLLNING:
3 ÄGG,
3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE, ELLER CREME FRAICHE,
150 g RIVEN VÄSTERBOTTENOST,
SALT å PEPPAR,
400 g RÖDBETOR, KOKTA, SKALADE
3 msk HACKADE PISTASCHNÖTTER.
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER:
NYP ihop ingredienserna till pajdegen eller kör i matberedare, tryck ut
i en pajform, gärna med löstagbar kant.
STÄLL KALLT.
RÖR samman ÄGG, GRÄDDE, OST, SALT och PEPPAR.
HÄLL fyllningen i pajskalet.
DELA RÖDBETORNA mitt itu.
LÄGG dem vackert och strö över PISTASCHNÖTTERNA.
GRÄDDA MITT I UGNEN CA 35 MINUTER.
LYCKA TILL!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar