måndag 12 oktober 2015

RÖDBETSPAJ MED OST OCH PISTASCHNÖTTER. 4 PERS.

HEJSAN! Jag såg i en av mat- affärerna att det finns FÖRKOKTA RÖDBETOR i plastförpackning. HÄR ÄR RECEPTET: 3 dl VETEMJÖL, 125 g SMÖR/MARGARIN, 2 msk ISKALLT VATTEN. FYLLNING: 3 ÄGG, 3 dl MATLAGNINGSGRÄDDE, ELLER CREME FRAICHE, 150 g RIVEN VÄSTERBOTTENOST, SALT å PEPPAR, 400 g RÖDBETOR, KOKTA, SKALADE 3 msk HACKADE PISTASCHNÖTTER. SÅ HÄR GÖR DU: SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER: NYP ihop ingredienserna till pajdegen eller kör i matberedare, tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar kant. STÄLL KALLT. RÖR samman ÄGG, GRÄDDE, OST, SALT och PEPPAR. HÄLL fyllningen i pajskalet. DELA RÖDBETORNA mitt itu. LÄGG dem vackert och strö över PISTASCHNÖTTERNA. GRÄDDA MITT I UGNEN CA 35 MINUTER. LYCKA TILL!

Inga kommentarer: