måndag 9 november 2015

FAMILJENS JÄTTEGODA KÖTTBULLAR , 4 PERSONER.

HEJSAN ! Här är receptet: 1 kg POTATIS , OLIVOLJA eller annan olja , SALT å grovmalen SVARTPEPPAR , 1 msk OREGANO , 2 tsk PAPRIKAPULVER , 1 smulat LAGERBLAD , saften av en CITRON , 1 burk koncentrerad TOMATPURE (50g) 2 dl VATTEN , TILL KÖTTBULLARNA : 400 g BLANDFÄRS , 1 dl smulat vitt BRÖD , eller HAVREKLI , 1dl MJÖLK eller VATTEN , 1 ÄGG , 1 gul LÖK , 2-3VITLÖKSKLYFTOR , SALT och SVARTPEPPAR . SÅ HÄR GÖR DU : Sätt ugnen på 175 grader . Skala POTATISEN och skär den i klyftor . OLJA en stor form eller långpanna och lägg i POTATISEN . Strö över SALT , PEPPAR , OREGANO , PAPRIKAPULVER och smulat LAGERBLAD . VÄND POTATISEN stek ordentligt , så att den blandas med KRYDDORNA . Häll över CITRONSAFTEN , droppa på lite olja och sätt in formen i ugnen . RÖR ut TOMATPUREN med ca 2 dl VATTEN till en lös TOMATSÅS. KÖTTBULLARNA : Lägg BRÖDET i blöt i VATTEN eller MJÖLK och vispat ÄGG i 10 minuter . BLANDA FÄRSEN med ÄGG , MJÖLK och BRÖD och rör den smidig . Smaksätt med hackad LÖK , pressad VITLÖK , SALT och SVARTPEPPAR . FORMA till ganska stora KÖTTBULLAR . NÄR POTATISEN stekt 20-25 minuter , vänd den då med ett par skedar . Så hälls TOMASÅSEN försiktigt ned längs kanten , så det blir en dryg bottenskyla . LÄGG KÖTTBULLARNA på POTATISBÄDDEN och fortsätt att steka , tills KÖTTBULLARNA är färdiga , ca 20 minuter , det beror på hur stora Du har gjort dem . Vänd KÖTTBLLARNA ett par gånger under stekningen . SERVERA DIREKT UR FORMEN ELLER LÅNGPANNAN . LYCKA TILL, HOPPAS ATT DET SMAKAR !

Inga kommentarer: