tisdag 24 november 2015

FARMORS SMÖRGÅS-PEPPARKAKOR CA 50 ST.

HEJSAN ! De här var ju extra goda , för då fick vi ha smör på ! HÄR ÄR RECEPTET : 3 DL SOCKER , 4 DL SIRAP , 150 G MARGARIN , 1 MSK INGEFÄRA , 1 MSK KANEL , 2 ÄGG , 2 ÄGGULOR - INGA VITOR , 1 DL MJÖLK , 2 TSK HJORTHORNSSALT , 2 TSK BIKARBONAT , CA 2 LITER VETEMJÖL . UGN :175 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : KOKA upp socker och sirap . Tillsätt margarinet och låt det smälta . Låt det hela kallna . TILLSÄTT kryddor, ägg, äggulor, hjorthornssalt, och bikarbonat . Rör om . TILLSÄTT det mesta av mjölet och arbeta ihop degen. Strö resten av mjölet över degen och täck den . Låt degen VILA KALLT 10-12 TIMMAR - GÄRNA ÖVER NATTEN . TA fram degen och arbeta den smidig på bakbordet . Forma stora runda bollar som plattas till ordentligt . Lägg kakorna glest på smord eller bakpappersklädd plåt . GRÄDDA kakorna i ca 15 minuter . LÅT dem kallna på galler under bakduk . FÖRVARA kakorna i burk med vitt matbröd så att de behåller sin mjuka sega konsistens . AVNJUT KAKORNA MED SMÖR ...mmm så HIMLA GO'A . ALL LYCKA TILL !

Inga kommentarer: