tisdag 24 november 2015
FARMORS SMÖRGÅS-PEPPARKAKOR CA 50 ST.
HEJSAN !
De här var ju extra goda , för då fick vi ha smör på !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 DL SOCKER ,
4 DL SIRAP ,
150 G MARGARIN ,
1 MSK INGEFÄRA ,
1 MSK KANEL ,
2 ÄGG ,
2 ÄGGULOR - INGA VITOR ,
1 DL MJÖLK ,
2 TSK HJORTHORNSSALT ,
2 TSK BIKARBONAT ,
CA 2 LITER VETEMJÖL .
UGN :175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp socker och sirap . Tillsätt margarinet och låt
det smälta . Låt det hela kallna .
TILLSÄTT kryddor, ägg, äggulor, hjorthornssalt, och bikarbonat .
Rör om . TILLSÄTT det mesta av mjölet och arbeta ihop degen.
Strö resten av mjölet över degen och täck den .
Låt degen VILA KALLT 10-12 TIMMAR - GÄRNA ÖVER NATTEN .
TA fram degen och arbeta den smidig på bakbordet .
Forma stora runda bollar som plattas till ordentligt .
Lägg kakorna glest på smord eller bakpappersklädd plåt .
GRÄDDA kakorna i ca 15 minuter . LÅT dem kallna på galler
under bakduk . FÖRVARA kakorna i burk med vitt matbröd så att
de behåller sin mjuka sega konsistens .
AVNJUT KAKORNA MED SMÖR ...mmm så HIMLA GO'A .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar