måndag 4 januari 2016
KANELÄPPLEN MED MARÄNG 4 PORT .
HEJSAN !
Dags för efterrätt !
Snabb och enkel , gärna efter fisk eller soppa!
VARSÅGODA : 4 SYRLIGA ÄPPLEN , 1 DL VATTEN , 1/2 DL SOCKER ,
1 KANELSTÅNG , 3 ÄGGVITOR , 1/2 DL SOCKER , FLAGAD MANDEL .
SÅ HÄR GÖR DU : KOKA upp vatten , socker och kanel . SKALA
och klyfta äpplena och koka dem lätt i lagen . LÄGG blandningen
i en ugnsfast form . VISPA äggvitorna till skum . TILLSÄTT sockret
och vispa till HÅRT SKUM . LÄGG smeten på äpplena . STRÖ över mandel .
GRÄDDA i 175 grader , ca 10 minuter eller tills marängen fått färg .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar