lördag 19 mars 2016
PAJ med PRIMÖRER och ROSTADE PINJENÖTTER, 4 PERS.
HEJSAN !
Den här PAJEN VÄCKER VÅRKÄNSLOR.
Vacker att titta på och väldans god .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl ,
75 g RUMSTEMPERERAT smör ,
50 g kesella kvarg lätt ,
FYLLNING :
1/2 strimlad purjolök ,
smör ,
4 kokta morötter ,
6 kokta potatisar ,
1 dl rostade pinjenötter ,
2 finhackade vitlöksklyftor ,
1 dl blandade och hackade färska örter , t ex körvel, gräslök, å persilja .
150 g riven ost gratäng .
ÄGGSTANNING :
3 ägg ,
1 1/2 dl KELDA mellangrädde,
1 1/2 dl mjölk ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop mjöl och smör till en grynig massa . TILLSÄTT kvarg och arbeta ihop
till en deg . SÄTT ugnen på 225 grader .
TRYCK ut degen ända upp till kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
STÄLL den i kylen ca 30 min . NAGGA pajskalet med en gaffel och förgrädda det i 10 min.
FRÄS purjolöken i smör i en stekpanna . SKÄR morötterna och potatisen i skivor .
BLANDA alla ingredienserna till fyllningen . SPARA 1/3 av osten . VISPA ihop
ingredienserna till äggstanningen . FÖRDELA fyllningen i pajskalet och häll ägg-
stanningen över . STRÖ över resten av osten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 30 minuter .
Hoppas att det smakar , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar