lördag 19 mars 2016

PAJ med PRIMÖRER och ROSTADE PINJENÖTTER, 4 PERS.



 HEJSAN !
Den här PAJEN VÄCKER VÅRKÄNSLOR.
Vacker  att  titta på  och väldans god .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl ,
75 g RUMSTEMPERERAT  smör ,
50 g kesella  kvarg  lätt ,
FYLLNING :
1/2 strimlad purjolök ,
smör ,
4 kokta  morötter ,
6 kokta potatisar ,
1 dl rostade  pinjenötter ,
2  finhackade vitlöksklyftor ,
1 dl blandade och hackade  färska örter , t ex  körvel, gräslök,  å persilja .
150 g riven ost  gratäng .
ÄGGSTANNING :
3  ägg ,
1 1/2 dl  KELDA mellangrädde,
1 1/2 dl mjölk ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA  ihop mjöl och smör till en grynig massa .  TILLSÄTT  kvarg och arbeta ihop
till en deg . SÄTT  ugnen på 225 grader .
TRYCK ut degen  ända upp till kanten  i en form  med  löstagbar  kant,  ca 24 cm i diam.
STÄLL den i kylen ca 30 min .  NAGGA  pajskalet med en gaffel och förgrädda det i 10 min.
FRÄS purjolöken i smör i en stekpanna  . SKÄR  morötterna och potatisen i skivor .
BLANDA alla  ingredienserna  till  fyllningen .  SPARA 1/3 av osten . VISPA  ihop
ingredienserna  till  äggstanningen . FÖRDELA fyllningen  i  pajskalet  och häll  ägg-
stanningen över .  STRÖ  över resten  av  osten .
GRÄDDA i  nedre delen av ugnen  ca  30  minuter .
Hoppas att det smakar ,  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: