måndag 11 april 2016
FARMORS SOLROSBRÖD
HEJSAN !
Här ett vackert matbröd som är lätt att lyckas med .
Solrosfrön ger fin smak .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
5 dl ljummet vatten , 37 grader,
1/2 dl olja ,
2 tsk salt ,
2 dl solrosfrön ,
2 dl rågmjöl .
10- 11 dl vetemjöl eller
Bakvetemjöl Special .
Så här gör DU :
SMULA jästen i degbunken .
Häll över det ljumma vattnet och rör ut jästen .
Tillsätt olja, salt, solrosfrön, rågmjöl och största delen vetemjöl.
Arbeta degen kraftigt och låt den jäsa ca 30 min.
ARBETA upp degen och dela den mitt itu .
Forma den ena delen till en rund slät bulle som läggs på smord plåt .
Platta till den något . Den andra delen i 11 bitar och forma små runda
bullar , som läggs runt om den stora bullen .
Låt brödet jäsa övertäckt i 20- 30 min. Grädda 200 grader ca 30 min.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar