måndag 11 april 2016
HÖNÖKAKOR CA 16 ST .
HEJSAN !
Prova på att göra dessa , jättegoda stora runda Hönökakor .
Du ångrar Dig inte . Familjen blir glad !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
125 g smör/margarin ,
5 dl vatten ,
1 tsk salt ,
1/2 dl socker ,
5 dl grahamsmjöl ,
ca 11 dl vetemjöl ,
Så här gör DU :
SMULA jästen i degbunken .
Smält smöret i kastrull , tillsätt vattnet och låt degspadet
bli fingervarmt (37 grader) .
Rör ut jästen i degspadet , tillsätt salt, socker, grahamsmjöl
och ca 9 dl av vetemjölet .
Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt 30- 40 minuter.
KNÅDA degen på bakbordet, dela den i åtta delar och
forma till släta bullar .
Kavla bullarna till knappt centimetertjocka stora runda kakor .
Nagga dem på båda sidor och stapla fyra på varandra med
bakduk EMELLAN .
Låt dem jäsa 30- 50 minuter .
LÄGG kakorna på varma plåtar, en på varje .
Nagga igen , GRÄDDA två plåtar åt gången i knappt 275 grader.
Placera den ena plåten på nedersta falsen och den andra på mellersta.
Efter ca 4 minuter skiftar man plåtarna och efter ytterligare 3- 4 minuter
är brödkakorna färdiggräddade .
LÅT bröden svalna på galler mellan bakdukar .
Ca 16 stycken .
DU kan istället baka te - kakor av degen ,det blir dubbelt så många .
Degen kavlas då ut drygt centimetertjock.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga låt brödet jäsa och
Grädda i 250 grader ca 6 minuter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar