måndag 25 april 2016

FINA FRASTÅRTAN 8 BITAR.


  HEJSAN !

Den här fina tårtan har en salt fyllning av CREME Fraiche, kaviar och lök.
De frasiga bottnarna kan göras i förväg, men lägg ihop tårtan strax innan
den ska serveras .
DET HÄR BEHÖVER DU :
150 g smör/margarin ,
150 g vetemjöl ,
2 msk grädde ,
FYLLNING :
2 burkar (a' 2 dl )  CREME Fraiche ,
1 burk Slotts kaviar ,
1 msk finhackad purjolök ,
1 msk finhackad dill ,
GARNERING :
Purjoringar , tunna gurkskivor .

Så här gör DU:
HACKA ihop smör och mjöl till en grynig massa .
Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg
som får vila kallt .
KAVLA  ut degen till två tunna , runda bottnar som
läggs på plåt med bakplåtspapper .
Nagga och pensla med vispat ägg .
Grädda i 200- 225 grader tills de har fin färg, ca 10 minuter .
FYLLNING :
Blanda alla ingredienser och smaka av .
Rör inte mer än nödvändigt och låt gärna stå kallt en stund .
LÄGG ihop bottnarna med fyllning emellan och ovanpå .
GARNERA med purjoringar och gurkskivor .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: