måndag 25 april 2016
LARS SILLATÅRTA 10 BITAR .
HEJSAN !
Brödet till smörgåstårtan ska vara mörkt och grovt ,
så kommer den härliga sillen verkligen till sin rätt .
Här är det använt ett stort , runt bröd, ca 22 cm i diameter,
och skurit det i tre ganska tunna bottnar, som en tårtbotten.
VARSÅGODA ;
2 urvattnade SALTSILLFILEER (finns på burk)
1 hackad rödlök ,
3 hackade hårdkokta ägg ,
1 1/2 dl Gräddfil ,
2- 3 msk vanlig senap ,
svartpeppar ,
1 tsk citronsaft ,
gräslök ,
GARNERING :
hackade hårdkokta ägg ,
rädisor ,
gräslök ,
1 liten burk svart kaviar ,
smör /margarin ,
Så här gör DU :
SPOLA av sillen väl i kallt vatten och låt den rinna av .
Skär den i små bitar och blanda med övriga ingredienser.
Smaka av .
LÄGG ihop brödskivorna med sill-röran mellan och ovanpå.
GARNERA med ägg, rädisor och kaviar ,- så här gjorde jag,
hacka gulan för sig och vitan för sig , lägg rädisor, svart kaviar,
vitan, gräslök , gulan, rädisor ...i trekanter så spetsen går mot mitten,
och där lägger Du en hel rädisa skuren som en blomma .
RÖR smör/margarin mjukt och pensla kanterna på tårtan med
en brödpensel .
Tryck sedan dit rikligt med hackad gräslök .
Enkel att göra och mm...jättegod !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar