måndag 25 april 2016

LARS SILLATÅRTA 10 BITAR .


 HEJSAN !

Brödet till smörgåstårtan ska vara mörkt och grovt ,
så kommer den härliga sillen verkligen till sin rätt .
Här är det använt ett stort , runt bröd, ca 22 cm i diameter,
och skurit det i tre ganska tunna bottnar, som en tårtbotten.

VARSÅGODA ;
2 urvattnade SALTSILLFILEER  (finns på burk)
1 hackad rödlök ,
3 hackade hårdkokta ägg ,
1 1/2 dl Gräddfil ,
2- 3 msk vanlig senap ,
svartpeppar ,
1 tsk citronsaft ,
gräslök ,
GARNERING :
hackade hårdkokta ägg ,
rädisor ,
gräslök ,
1 liten burk svart kaviar ,
smör /margarin ,

Så här gör DU :
SPOLA  av sillen väl i kallt vatten och låt den rinna av .
Skär den i små bitar och blanda med övriga ingredienser.
Smaka av .
LÄGG ihop brödskivorna med sill-röran mellan och ovanpå.

GARNERA  med ägg, rädisor  och kaviar ,- så här gjorde jag,
hacka gulan för sig och vitan för sig , lägg rädisor,  svart kaviar,
vitan, gräslök , gulan, rädisor ...i trekanter så spetsen går mot mitten,
och där lägger Du en hel rädisa skuren som en blomma .

RÖR smör/margarin mjukt och pensla kanterna på tårtan  med
en brödpensel .
Tryck  sedan dit rikligt med hackad  gräslök .

Enkel att göra och mm...jättegod !
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: