fredag 20 maj 2016

ENCHILADAS MED SPENAT, 4 PORT.


 HEJSAN !

 Den här rätten innehåller inte fisk, kött, eller fågel.
 Men det är så himla gott , så det spelar ingen roll !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 tortillas ,
250 g fryst bladspenat ,
1 gul lök ,
1 vitlöksklyfta ,
1 msk matolja ,
1/2 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
200 g Fetaost i tärningar ,
2 dl ost.

Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 250 grader .
Tina spenaten i mikro eller i en kastrull.
SKALA och hacka löken och vitlöken .
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs
löken ett par minuter.
Rör i spenaten  och låt den fräsa med tills den är varm.
Salta och peppra .
FÖRDELA spenaten och Fetaosten på tortillabröden .
Rulla ihop .  Skär dem i fyra delar .
Ställ dem på högkant i en ugnssäker form  eller
aluminiumform.
Strö över den rivna osten
GRATINERA  i övre delen av ugnen ca 5 minuter.
SERVERA med sallad .

    LYCKA TILL !

Inga kommentarer: