fredag 20 maj 2016

MOROTSKAKA MED LIME 12- 16 BITAR .


  HEJSAN !
 Nu ska vi baka !
 Den här kakan har sitt ursprung i Amerika där glasyren
 oftast görs på färskost , florsocker och citron .
 Här har vi använt Lime istället .

 HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör/margarin ,
2 morötter ca 200 g ,
1 lime ,
2 3/4 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
2 ägg ,
1 dl brun farin ,
1 dl strösocker ,
1 tsk vaniljsocker ,
1 tsk kanel ,
GLASYR :
1 dl krämig färskost ,
1 liten äggula ,
2 1/2- 3 dl florsocker ,
lite limeskal .
UGN 175 GRADER.

Så här gör DU :
SMÄLT smöret i en kastrull och låt det svalna .
Riv morötterna grovt , det bör bli ca 4 dl .
Lägg limen i varmt vatten .Blanda mjöl och bakpulver.
Spänn fast ett bak-papper på botten om Du använder
form med löstagbar kant (rund form med diameter 22x 24 cm)
(kvadratisk form 23x 23 cm )
Smöra och bröa formen .
VISPA ägg, farin, socker, vanilj och kanel riktigt pösigt .
TORKA limen och riv drygt hälften av skalet ner i smeten .
Dela och pressa ut 1 msk saft som också ska ner i smeten.
Rör ner smöret , morötterna och till sist mjölet .
Häll smeten i formen och jämna till ytan .
GRÄDDA  på nedersta  falsen  i ugnen  38 40 min.
Känn  mitt på att smeten stannat .
Låt  stå en stund innan DU för över kakan på fat .
Låt kakan svalna .
GLASYR :
RÖR  ut  osten  med  en  liten  äggula  och  tillsätt  florsocker
till  en  tjock  glansig  glasyr .
Tillsätt  eventuellt  lite  rivet  limeskal  .
BRED  glasyren  över  kakan  .
Skär  kakan  i  rutor  när  glasyren  stelnat  något .

Inga kommentarer: