lördag 14 maj 2016

FINT FYLLDA TARTELETTER MED LYXIG TOPPING 4 PERS.


   HEJSAN !

  Ack , så gott - och lyxigt ser det ut !

  HÄR ÄR RECEPTET :
 
  PAJDEG :
 2 dl vetemjöl ,
 1 dl grahamsmjöl ,
 100 g rums-tempererat smör ,
 3 msk kallt vatten ,
 1/2 tsk salt ,
 FYLLNING :
 4 dl frysta gröna ärter ,
 1 kruka mynta ,
  1 ägg ,
  1/2 dl grädde ,
  1 dl finriven parmesanost ,
  salt å peppar ,
  SERVERING :
  rökt lax, räkor, rom.
  Så här gör DU :
  TINA ärterna .
  Lägg alla ingredienserna till pajen i en matberedare
  och mixa hastigt samman till en deg .
  Plasta in degen och låt vila kylskåpskallt i ca 20 min.
  SÄTT ugnen på 200 grader .
  Kavla ut degen tunt på mjölad bänk .  Klä 4 små oljade pajformar,
  ca 10 cm i diameter, med degen .
  Nagga  degskalen och låt dem stå i frysen i ca 20 minuter .
  FYLLNING :
  KOKA ärterna i lättsaltat vatten i ca 5 min.  Låt rinna av .
  Grovhacka myntan .  Kör alla ingredienserna i en matberedare
  till en grynig  smet .
  KLICKA  ut fyllningen i  skalen och jämna till ytan .
  Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 40 minuter.  Låt svalna.
  GARNERA med  rökt lax, räkor och rom .
            ALL LYCKA TILL !
 

Inga kommentarer: