måndag 9 maj 2016

KYCKLING- OCH GRÖNSAKSWOK 4 PORT.

 
  HEJSAN !
 Nu var det ett tag sen , men det här har vi ätit under veckan ,
mmm...jättegott,  smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g cashewnötter ,
2 msk ananasjuice ,
2 tsk maizena ,
2 msk soja ,
1 1/2 dl kycklingbuljong ,
4 små  KYCKLING-BRÖSTFILEER , (ca 125g)
2 msk vegetabilisk olja ,
175 g broccolibuketter ,
1 urkärnad och tunt strimlad röd paprika ,
4 ansade och fint strimlade salladslökar ,

Så här gör DU:
BÖRJA  med att rosta nötterna 1-2 min i en torr stekpanna
tills de blir gyllene och börjar dofta .
Ta upp nötterna ur pannan och ställ dem åt sidan .
SÅS :
Blanda ananas-juice, maizena, soja och buljong i en liten
skål och ställ sedan åt sidan .
SKÄR KYCKLINGFILEERNA i jämnstora tärningar med
en vass  kniv .
Hetta upp oljan i en stor wokpanna .
Lägg i hälften av  kyckling-tärningarna och woka 3-4 min.
Ta upp kycklingen ur wokpannan och ställ åt sidan .
Bryn resten av kycklingen på samma sätt och ställ även det
åt sidan .
LÄGG broccolibuketterna, paprikastrimlorna och salladslöken
i pannan och bryn 5 minuter under omrörning .
Blanda ner kycklingbitarna och såsen .
Låt sjuda 2 minuter .
Tillsätt nötterna och värm upp ca 1 min .
SERVERA woken genast tillsammans med ångkokt ris .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: