söndag 15 maj 2016

BRÖD,- LÅNGPANNERUTOR 20 BITAR.


HEJSAN !

Dessa har jag inte gjort på ett tag ,å dom som är så goda .
Här får NI receptet :

50 g jäst ,
5 dl standardmjölk ,
2 msk flytande honung ,
1 msk salt ,
1 dl linfrö , (hela)
4 1/2 dl rågsikt ,
7 dl DINKELMJÖL ,

Så här gör DU :
SMULA  ner jästen i en degbunke .  Värm mjölken till 37 grader .
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig .
Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan
allt DINKELMJÖL, spara lite till utbakning .
Arbeta degen tills Du känner att den är smidig och släpper från
bunkens kanter , tillsätt mer mjöl om det behövs .
Låt degen jäsa övertäckt 40 minuter .
TÄCK  en långpanna ca 30 x 40 cm , med bakplåtspapper och
tryck med fingrarna ut degen över hela långpannan .
Forma rutor genom att trycka ner degskrapan genom degen ända
ner i botten på pannan .
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader . 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills brödet fått
fin färg .   Låt svalna på galler .

NJUT, jättegoda !     LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: