söndag 12 juni 2016

JORDGUBBS- CHEESECAKE 8 BITAR .


 HEJSAN !

Denna måste Ni prova att göra, - man misslyckas sällan
och de blir till och med ännu godare om man gör dem
någon dag i förväg .

HÄR ÄR RECEPTET :

BOTTEN :
125 g smör ,
250 g DIGESTIVEKEX
FYLLNING :
1 vaniljstång ,
400 g PHILADELPHIAOST - Färskost ,
1/2 citron , rivet skal ,
2 ägg ,
3 msk strösocker ,
TOPPING :
2 dl CREME Fraiche ,
2 msk florsocker ,
ca 1 liter jordgubbar
1 glas röd VINBÄRSGELE  ca 180 g .
2 tsk vatten .
UGN: 175 GRADER .

Så här gör DU:
BOTTEN:
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Smula kexen, gärna i matberedaren .
Blanda i smöret .
Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant
24 cm i diameter .
Låt formen stå i kylen i 1 timme .
FYLLNING :
DELA vaniljstången på längden och skrapa ur fröna .
Blanda färskost, citronskal och vaniljfrön .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda ostsmeten med äggsmeten och häll över bottnen .
GRÄDDA mitt i ugnen, ca 35 minuter.   Låt svalna .
TOPPING :
BLANDA  CREME Fraiche och florsocker och bred över kakan.
Grädda i 5 minuter.  Låt kallna .
Täck kakan med jordgubbar.
Smält gele' och vatten försiktigt på svag värme .
RINGLA geleet  över bären .
Låt kakan stå i kylen tills geleet stelnat .

            LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: