fredag 10 juni 2016

JORDGUBBS- OCH FLÄDERSAFT .



  HEJSAN !

 Självklart blir det egen jordgubbssaft i år också.
 Saften är smaksatt med   fläder och citron ,
 och ger ca 2 liter.
 HÄR ÄR RECEPTET :
 2 liter färska jordgubbar ,
15 fläderblom- ställningar ,
skal och saft av 1 citron ,
3 dl vatten ,
5 dl socker per liter avrunnen saft ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ  och rensa bären och lägg dem i en kastrull .
Lägg ner fläderblommorna .
Tvätta citronen väl , skala av det yttersta gula skalet
och lägg ner i kastrullen .
TILLSÄTT vattnet och låt blandningen koka i ca 5 min,
under lock  eller tills bären avgivit sin saft .
HÄLL upp  bärmassan att självrinna i sil- ställning .
MÄT  saften och häll tillbaka i den rena kastrullen.
Ge  saften ett uppkok .
TILLSÄTT sockret och rör om tills det är upplöst .
Ge saften ytterligare ett rejält uppkok  och  dra
kastrullen från värmen .
Tillsätt citronsaften .
SKUMMA  saften väl .
Häll upp saften på varma , väl  rengjorda flaskor
och förslut väl .
Förvara mörkt och kallt .
(konserveringsmedel behövs vid längre tids förvaring)
(Du kan använda ATAMON , läs på flaskan )
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: