fredag 10 juni 2016

CHOKLDKLADD- TÅRTA MED DAJMGRÄDDE .

 
  HEJSAN !

 1 Tårta , ca 10- 12 bitar .

 KLADDKAKAN   toppar Du med fluffig  DAJM - grädde
 och solvarma jordgubbar delade på mitten .

Det här behöver DU:
 200 g mörk choklad ,
200 g smör/margarin,
3 ägg ,
2 dl socker ,
1 krm salt ,
2 1/2 dl vetemjöl .
DAJM- GRÄDDE :
3 dl vispgrädde ,
50 g mörk choklad ,
2 Dubbel- DAJM ,
1/2 liter färska jordgubbar .

Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj  och mjöla en rund bakform , ca 24 cm i diameter.
BRYT  chokladen i mindre bitar och smält tillsammans
med matfettet i en kastrull på svag värme .
Ta därefter kastrullen från värmen .
RÖR ner äggen och sockret i chokladsåsen och rör om till
en slät konsistens .
Vänd sist ner salt och vetemjöl och rör åter smeten slät .
BRE ut smeten jämt i formen och  grädda  i nedre  delen
av  ugnen i ca 20 minuter .
Kakan  får  gärna vara lite kladdig i mitten då  den  tas ut .
Låt  kallna  i formen .

DAJM-GRÄDDE :
KOKA upp 1/2 dl av grädden  i  en  kastrull .
Ta därefter  kastrullen  från  värmen .
Bryt  den mörka  chokladen i bitar  och  tillsätt
i den varma  grädden .
Rör om till slät konsistens och ställ åt sidan  att
kallna till rumstemperatur .
VISPA  resterande  grädde  och vänd ner den svala
chokladkrämen .
 GROVHACKA  DAIMEN  och  tillsätt ca 3/4 av hacket
i chokladgrädden .
LOSSA den kalla kakan ur formen och klicka på choklad-
grädden .  Strö över de sparade DAIM-bitarna och garnera
med färska jordgubbar .
(tårtbottnen kan göras i god tid och frysförvaras. Ta fram
ett par timmar innan så den hinner tina.  Garnera strax före serveringen.)

mm...så himla ,  go !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: