fredag 10 juni 2016
CHOKLDKLADD- TÅRTA MED DAJMGRÄDDE .
HEJSAN !
1 Tårta , ca 10- 12 bitar .
KLADDKAKAN toppar Du med fluffig DAJM - grädde
och solvarma jordgubbar delade på mitten .
Det här behöver DU:
200 g mörk choklad ,
200 g smör/margarin,
3 ägg ,
2 dl socker ,
1 krm salt ,
2 1/2 dl vetemjöl .
DAJM- GRÄDDE :
3 dl vispgrädde ,
50 g mörk choklad ,
2 Dubbel- DAJM ,
1/2 liter färska jordgubbar .
Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och mjöla en rund bakform , ca 24 cm i diameter.
BRYT chokladen i mindre bitar och smält tillsammans
med matfettet i en kastrull på svag värme .
Ta därefter kastrullen från värmen .
RÖR ner äggen och sockret i chokladsåsen och rör om till
en slät konsistens .
Vänd sist ner salt och vetemjöl och rör åter smeten slät .
BRE ut smeten jämt i formen och grädda i nedre delen
av ugnen i ca 20 minuter .
Kakan får gärna vara lite kladdig i mitten då den tas ut .
Låt kallna i formen .
DAJM-GRÄDDE :
KOKA upp 1/2 dl av grädden i en kastrull .
Ta därefter kastrullen från värmen .
Bryt den mörka chokladen i bitar och tillsätt
i den varma grädden .
Rör om till slät konsistens och ställ åt sidan att
kallna till rumstemperatur .
VISPA resterande grädde och vänd ner den svala
chokladkrämen .
GROVHACKA DAIMEN och tillsätt ca 3/4 av hacket
i chokladgrädden .
LOSSA den kalla kakan ur formen och klicka på choklad-
grädden . Strö över de sparade DAIM-bitarna och garnera
med färska jordgubbar .
(tårtbottnen kan göras i god tid och frysförvaras. Ta fram
ett par timmar innan så den hinner tina. Garnera strax före serveringen.)
mm...så himla , go !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar