fredag 1 juli 2016

FAVORIT- BRYTBULLAR 24 BITAR .



HEJSAN !

Det här är ett gott bröd till BUFFE'BORDET
eller att serveras till en mustig soppa .

HÄR ÄR RECEPTET :
5dl vatten  37 grader ,
50 g jäst ,
1 1/2 tsk salt ,
1/2 dl rapsolja ,
2 msk strösocker , eller sirap,
2 dl grahamsmjöl ,
1 liter vetemjöl ,
GARNERING :
1 ägg  till pensling,
sesamfrön ,
solrosfrön ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Smula jästen i en bunke och lös i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser .
Spara lite vetemjöl till utbakningen .
Arbeta degen blank och smidig .
Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter .
Ta upp degen på mjölat bakbord .
Knåda den smidig och dela i två lika stora bitar .
Rulla till längder och dela varje i 12 bitar .
Rulla till bullar och lägg intill varandra med ett
par mm mellanrum på plåt eller i långpanna med
bakplåtspapper .
Du kan lägga 6 bullar på kort-sidan av plåten ,
SÅ ATT DET TOTALT BLIR 24 BULLAR.
Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter .
Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön
över hälften och solrosfrön över hälften .
Sätt ugnen på 200 grader .
Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen
till 175 grader .
Grädda ca 30 min, tills brödet fått fin färg .
Låt svalna på galler under bakduk .

TIPS !
Gör ett "jäs-skåp" .
Ställ in plåten  + en långpanna med kokande vatten
i kall ugn .  Stäng luckan ./

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: