fredag 1 juli 2016

WIENERNOUGAT- KAKA CA 40 , BITAR.



 HEJSAN !

Små lyxiga, supergoda chokladbitar .
mmm...måste smakas !

HÄR ÄR RECEPTET:
250 g smör ,
5 dl strösocker ,
2 dl kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
4 ägg ,
1/2 dl  starkt kallt kaffe ,
4 dl vetemjöl ,
FYLLNING :
250 g Nougat ,
150 g mörk choklad ,
2 msk smör ,
30 g mandelspån .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret , vispa i socker, kakao och vaniljsocker .
Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl .
Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper ca 27x29 cm,
och grädda mitt i ugnen 20 minut .
Ta ut och låt svalna .
HACKA nougat och choklad grovt .
Smält tillsammans med smöret på låg effekt i mikron  eller
över vattenbad .
Bred ut över bottnen .
Strö på mandel och låt nougaten stelna .
Skär kakan i bitar .
Förvara i lufttäta plastlådor i kylen och lägg bakplåtspapper
mellan lagren .

mmm...så himla goda !
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: