fredag 29 juli 2016

KYCKLINGBRÖST MED PAPRIKA- OCH OLIVSMÖRSÅS. 4 PORT.


HEJSAN !

Detta bjöd jag på när jag hade en vän-träff i somras .
Receptet gick runt, alla gillade rätten, då bjuder jag
på den för Er också !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 röda  spetspaprikor,
1 rödlök,
20 kärnfria KALAMATAOLIVER,
4  färska  kycklingbröst  med  skinn,
1 tsk paprikapulver,
25 + 50 g smör,
3 dl vitt vin,
havssalt och nymald vitpeppar,
2 ZUCCHINIER,
persilja,

Så här gör DU :
FINHACKA paprikan och löken.
Skär oliverna i mindre bitar.
Bryn kycklingbrösten i 25 g smör
i en stekgryta på medelvärme, tills
de fått fin färg på båda sidor .
Salta och peppra , låt paprikan, löken
och paprikapulvret bryna med kycklingen
ett par minuter .
Rör då och då under tiden, så det inte bränns.
BLANDA ner oliver och häll över vinet .
Sänk värmen och bräsera under lock ca 20 min,
vänd brösten ett par gånger .
Ta pannan från värmen, ta upp kycklingbrösten
på en skärbräda .
Rör ner det rumstempererade smöret i såsen .
SKÄR upp sneda skivor av brösten och lägg
på en bädd av sås .

SERVERA , med stekt zucchini och bladpersilja.

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: