söndag 28 augusti 2016

SENAPSGRAVAD STRÖMMING 6 PERS.


HEJSAN !

Det här är "smaskens" ,  det gillar jag , få se vad Ni tycker !

HÄR ÄR RECEPTET :
Skinn - och benfria FILE'ER av
1 kg strömming ,
1/2 liter vatten ,
1 dl ättikssprit,
1 msk salt,

SÅS :
1 dl gräddfil,
1 dl majonnäs,
1 tsk salt,
2- 3 msk svensk senap,
12- 15 grovt stötta vitpepparkorn,
1/2 dl hackad lök,
1 dl finskuren dill,

Den gravade strömmingen håller sig ca 1 vecka i kylskåp .

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  vatten,  ättikssprit och salt.
Filea strömmingen  och skölj.
Dra bort skinnet eller lägg  FILE'ERNA i
ättikslagen direkt .
Låt små strömmingar dra i 4 tim.
större strömmingar  i 6- 8 tim.
Låt  strömmingen rinna av  väl  och dra bort
eventuellt  kvarvarande  skinn.
BLANDA  alla ingredienserna  till såsen .
Blanda  och låt stå i kylskåp minst 1 dygn.

och glöm inte den kokta potatisen ,med några kvistar dill.
mmm...så ljuvligt !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: