söndag 14 augusti 2016

HALLONCHEESKAKE 10 BITAR .


HEJSAN !

Den här luftiga och krämiga CHEESCAKEN
är fylld med sommarfrukternas söta nyttigheter.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg,
6 msk flytande honung,
1 tsk vaniljsocker,
1 msk majsena,
400 g lätt färskost(12 %)
2 dl lätt CREME fraiche,
2 1/2 dl mandelbiskvier,
1 1/2 dl havregryn,
50 g smör,
1 urkärnad och skivad persika,
220 g färska hallon,
1 tsk florsocker,

SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ en springform, ca 23 cm i diameter,
med bakplåtspapper .
Sätt ugnen på 175 grader .
BLANDA ägg , honung, vaniljsocker och
majsena .  Vispa ner färskost och CREME fraiche.
Till en slät smet . Häll smeten i formen.
Slå lätt på formens kanter så att luftbubblor försvinner.
Grädda  30 minuter.
STÖT mandelbiskvierna till smulor i en skål och blanda
med havregryn.
Smält smöret och blanda ner mandelbiskvier och havregryn.
Ta ut formen ur ugnen efter 30 minuter och lägg på
mandelbiskvi-blandningen, pressa ner blandningen  i ett
jämt lager.
GRÄDDA ytterligare 10 minuter.
Skaka lätt för att se om kakan är färdig.
Den ska vara fast.  Låt kakan svalna.
KYL kakan i 1- 2 timmar .  Lossa formens kant och vänd
upp kakan på ett fat .
GARNERA med persika och hallon och pudra till sist
över florsocker .

Detta är en riktig VITAMIN-KICK !
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: