söndag 14 augusti 2016

JORDNÖTSBULLAR CA 25 ST.



HEJSAN !

Smaka på dessa , -  vi gillar dom!

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
2 1/2 dl mjölk.
50 g smör/margarin,
1 ägg,
1 1/2 dl socker,
9- 11 dl vetemjöl, + lite till ut- baket.

FYLLNING :
1 dl JORDNÖTSSMÖR,
1 dl florsocker ,
ca 1 dl hackade honungsrostade jordnötter,
PENSLING :
1 ägg, + ca  1/2 dl honungsrostade JORDNÖTTER .

SÅ HÄR GÖR DU :
LÖS upp jästen i mjölken som blandas med smöret
och värms till 37 grader.
Tag i ägg , socker och så mycket mjöl att det blir
en fast deg.
Låt degen jäsa väl övertäckt ca 30 minuter.
Kavla ut den till en stor kaka, lika stor som en
vanlig ugnsplåt .
Bred på rums -tempererat  Jordnötssmör, strö på
florsocker och hackade Jordnötter.
RULLA ihop till en fast rulle och skär den i ca 25 bitar.
Lägg bitarna i pappers- formar och låt dem jäsa igen
ytterligare ca 30 minuter under handduk .
PENSLA med ägg och strö på hackade Jordnötter .
GRÄDDA bullarna ca 7- 9 min i 225 grader.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: