fredag 30 september 2016

PARISARE . 10 ST.


HEJSAN !

Visst hände det väl någon gång att farmor å jag ,
gick på KAF'E .
Då ville jag gärna ha en PARISARE , mm...så gott .
Parisare är en fin-kaka  för mig än idag .
Här ska Du helst använda en kruskavel, men det
går med vanlig kavel också.
DET ÄR SOCKRET SOM GER SMAK OCH
KRISPIGHET TILL KAKORNA .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 frysta smördegsplattor ,
2 dl strösocker,
SMÖRKRÄM :
100 g mjukt smör ,
eller margarin,
2 dl florsocker ,
1 tsk vaniljsocker ,
1 äggula

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA smördegsplattorna  minst 20 minuter .
Strö socker över ett bak- eller smörpapper
och kavla ut en platta i taget till dubbel storlek
på detta . VÄND ibland så att sockret fastnar
på båda sidor .
Ta ut  5 runda  kakor på varje platta, ca 7 cm i diameter .
LÄGG på bak-papper och grädda i 225 grader ca 8 min.
Låt svalna .
RÖR ihop smörkrämen och bred den på hälften av kakorna.
Lägg ihop med resten utan kräm .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: